Tämä ohje kiinnosti joulunaikaan. Sitä vain oli niin kipeä että mitään ylimääräistä ei tullut tehtyä tai kokeiltua. Ohjeessa tarvittava savuaromikin puuttui. Meni siis näin kauan ennekuin pääsin kokeilemaan.
Kylmäsavulohi porkkanasta (valmistusaika 1,45h + marinoituminen 2 vrk)
4 porkkanaa
karkeaa merisuolaa
Marinadi:
2 tl nestemäistä savuaromia
1 tl valkoviinietikkaa
2 rkl öljyä
Lämmitä uuni 190 astetta. Pese porkkanat. Peitä uunivuoan pohja karkealla suolalla. Lado porkkanat vuokaan ja peitä ne kokonaan suolalla. Kypsennä uunissa 1,5h.
Nouki porkkanat suolasta ja anna jäähtyä.
Kuori porkkanat. Leikkaa porkkanat pitkiksi suikaleiksi terävällä veitsellä tai juustohöylällä.
Yhdistä marinadin aineet keskenään ja sekoita porkkanasuikaleisiin. Anna maustua jääkaapissa suljetussa astiassa 2 vuorokautta välillä käännellen.
Täältä löytyy lisätietoa http://www.hs.fi/ruoka/art-2000004886340.html
Vastaa