Viikolla tilasin tuottajalta lihaa. Suomalaista naudanlihaa 10 kiloa kotitila.fi palvelun kautta. Lähetys tuli ja hetihän sitä piti ryhtyä testaamaan.
Syntyi palapaistia. Liha oli valmiiksi paloiteltua ja vakumiin pakattua. Annoin sen rauhassa lämmetä huoneen lämmössä ennen valmistamista.
Palapaistin ainekset pidin yksinkertaisina. Pari porkkanaa, pari valkosipulin kynttä ja sipuli sekä lihat.
Paistoin palaset voissa kuumalla pannulla.
Kääntelin palat niin että pinnat paistuivat joka puolelta. Paistoin pannulla myös sipuliin hieman väriä.
Siirsin palat, sipulit ja pilkotut porkkanat pataan. Lisäsin 1,5 dl vettä ja vajaan purkin kermaa. Mausteeksi suolaa ja mustapippurirouhetta.
Pata kansineen uuniin hautumaan reiluksi tunniksi. Liha oli valmiiksi niin mureaa että kovin pitkää haudususaikaa ei tarvittu. Palapaistin lisukkeeksi laitoin ihan tavallista perunamuusia. Lisänä vielä thaimaalaistyyppistä kurkkusalaattia.
Maku oli erinomainen eikä mitään maustekikkailuja tarvittu.
Vastaa