Tänään päätyivät kaskinauriit kokeilevan keittiön pääraaka-aineeksi.
Nauriita
Sipulia
Valkosipulia
Juustoraastetta
Suolaa
Valkopippuria
Voita
Kermaa
Keitin nauriita ensin vedessä n. 15 min, jolloin ne tuntuivat pehmeähköiltä.
Hieman jäähdyttyään niitä voi jo käsitellä. Leikkasin päältä hatun pois ja kovesin sisukset varovasti lusikalla.
Pienin sipulit ja nauriinpalat tehosekoittimella rouheaksi raasteeksi.
Paistoin seoksen paistinpannulla hyvin runsaassa voissa ja annoin hautua n. 5 min kypsäksi. Lisäsin sekaan lorauksen kermaa hautumisen aikana. Maustoin suolalla ja valkopippurilla.
Laitoin seoksen takaisin nauriin kuoriin.
Alle ja päälle laitoin hieman juustoraastetta.
Koko komeus uuniin ja asteita n. 175 ja aikaa vajaa tunti. Vähempikin voi riittää, mutta samassa uunissa hautui lampaan kyljyksiä ja viihtyivät hyvin yhdessä.
Nesteet pysyivät hyvin kuorien sisällä koko paistumisen ajan.
Lautaselle päätyi nauris, lammas ja pari itse kasvatettua tomaattia.
Vastaa