Piti kokeilla hieman toisenlaista broiskua. Usein jätän marinoimatta, kun en varsinaisesti tykkää käsitellä kanaa raakana. Nyt kuitenkin marinadiin ja sitten uuniin valmistumaan.
Ja näin mentiin tänään.
- 1 dl sitruunanmehua
- 1/2 dl oliiviöljyä
- sitruunan kuorta raastettuna (taisi olla vajaa tl)
- kuivattua minttua
- tuoretta rosmariinia
- pari kuivattua limen lehteä
- kaksi hyppysellistä suolaa
- yksi hyppysellinen mustapippuria
Aineet sekaisin ja broilerin fileet marinadiin. Olivat reilun tunnin. Muista käännellä välillä niin tulee tasaisempi marinointi.
- lanttua
- porkkanaa
- sipulia
- valkosipulia
- perunaa

Marinointiajan loppupuolella kaadoin ylimääräisen nesteen juureksille. Fileet päälle ja loput nesteet.

Uuniin vajaa 200 astetta. Saivat kypsyä rauhassa noin tunnin. Pintaa en saanut broilerille aikaiseksi, joten ripottelin valmiin ruuan päälle hieman paprikarouhetta.

Hyvä ja raikas tuoksu tuli valmistuksen aikana. Muutenkin kokonaisuus yksinkertainen ja maukas. Broileri jäi mehukkaaksi.
Päälle vielä chilihilloa jota tuli tehtyä aikaisemmin.
Voi tehdä toistekin.















Tahna oli muuten oikein hyvän makuista.











Jalapenot soveltuvat oikein hyvin. Lisäksi mukaan pääsivät Lemon Drop ja Aji Cristal sekä tunnistamaton tuliaischili. Muutama pieni Habanero Orange piti laittaa kokeiluun.




Haluamasi tuorejuusto sopii ihan sinällään täytteeksi. Tälläkertaa laitoin isompiin mukaan myös katkarapu-korianteri-lime sekoitusta tuorejuuston kanssa.
Jos olisi ollut isompi satsi kyseessä niin täytetahnan olisi voinut tehdä koneellisesti. Nyt vaan rouheasti veitsellä vähän pilkkoen 😀













Mittasin noin desin verran kokonaisia suurimoita ja keitin ne punajuurien keitinvedessä. Tulikin hauskan värisiä suurimoita 🙂


Ei vaikuttanut uskottavalta, joten takaisiin kaappeihin. Löytyi koskenlaskijajuuston purkin pohja. Sen vielä lirutin päälle. Löytyi myös pikkuliru vanhaa kermaa. Ei kun sekaan vaan. Mukaan tietysti suolaa ja valkopippuria.




































