Kokeilussa tänään täytetyt chilit. Joskus olen ravintolassa tilannut vastaavia, jotka ovat olleet oikein maukkaita. Ei polttavan tulista, mutta timmiä silti. Nyt on aika kokeilla onnistuuko itse saamaan maukkaita uunichilejä.
Näitä tarvitaan:
- chilejä
- tuorejuustoa
- katkarapuja
- korianteria
- limen mehua
- öljyä
- emmentaljuustoraastetta
Alkuun valitsin isoimmat lajikkeet käsittelyyn.
Esikäsittelyssä siemenet pois ja mahdolliset valkoiset kiinnikkeet, jotka ovat niitä voimakkaimpia osia. Muista suojata kädet käsitellessäsi chilejä!
Kypsytin halkaistuja chilejä öljyssä muutamia minuutteja. Palkoja kannattaa käännellä välillä niin kypsyminen on tasaisempaa. Chilien kypsyessä voi valmistaa niille sopivan täytteen.
Palkojen pohjalle ja päälle laitoin emmentalraastetta vähän.
Ja sitten ei kun uuniin grillivastuksen alle siksi aikaa että juusto sulaa.
Hyvin toimi lisukkeena 🙂