Tänään pääsi käsittelyyn lohifile. Tuttuun tapaan siitä osa graaviksi ja lopusta päivän apetta. Kalaohjeita saa aina etsiä, koska se oma repertuaari on helposti pannulla paistaminen. Ja hyvää toki sekin on aina. Nyt kaipasi jotakin muuta kokeiluun.
Selasin netin ihmeellisessä maailmassa erilaisia chermoulalla maustettuja kaloja. Jo itse sana oli uusi, niin eikähän tästä uutta twistiä saa myös kotikeittiöön 😉 Kaikkia aineksia en kotoa löytänyt, joten mukaelma on taas tämäkin.
Näin sen tänään tein.
Tarvikkeet täytteeseen:
- Tuoretta korianteria
- Tuoretta lehtipersiljaa
- Valkosipulin kynsiä (3kpl)
- Lemon Drop chili
- Jamaican Bell (käytännössä paprikaa)
- Oliiviöljyä
- Sitruunamehua
- Merisuolaa
- Paprikarouhetta
Tarvikkeet silppuriin ja surrur
Silppusin ja maistelin. Ehkä olisi vielä voinut tehdä enemmän tahnamaisen. Nyt jäi hieman karkeasksi.
Lohipalat leikkasin vähän medaljonkien tapaan, mutta niin että viilto ei ulottunut päästä päähän vaan loi taskun kalan päälle.
Täytettä taskuun niin paljon kuin haluaa. Päälle ripottelin vielä suolaa kalalle. Paistoin uunissa n. 175 asteessa puolisen tuntia.
Samassa uunissa oli jo valmistumassa myös hunajapaahdetut punajuuret. Kuorin punajuuret, lohkoin pienemmiksi. Lisäsin pilkottua valkosipulia, öljyä ja hunajaa. Sekoitin kaikki keskenään. Vuokaan vielä pari Koskenlaskijajuustolla täytettyä chiliä.
Punajuurten kokonaispaisto aika oli tunnin verran. Ja siis yhdessä kalan kanssa puolisen tuntia.
Hyvältä maistui 🙂
Vastaa