Pakastimesta pääsi käsittelyyn hirven jauheliha. Suunnitelmissa oli tehdä lihapyöryköitä. Niiden tekemisessä en ole mikään erityinen mestari, joten en tiennyt aloittaessani että tekisin jotakin erityisen maukasta. Sellaista nyt vaan sattui tulemaan, joten ohje talteen. Innoittajana tällä kertaa netin kätköistä löytynyt Hellapoliisin ohje
Ja näin se taipui kotikeittiössä:
- 450 g hirven jauhelihaa
- 1 dl korppujauhoja
- 2 rlk kuivattua sipulirouhetta
- 1 rlk kuivattua valkosipulirouhetta
- 2 tl kuivattua minttua
- ½ tl suolaa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl kurkumaa
- 0,5 dl kermaa
- voi-öljy-seosta paistamiseen
Kastike:
- 210 g Mutti tomaattmurskaa (pieni purkki, sopii hyvin kahden hengen talouteen)
- 1 prk (2 dl) Kara kookosmaitoa
- 1 rlk kuivattua valkosipulirouhetta
- Chiliä maun mukaan
- 2 tl juustokuminaa
- Paprikarouhetta
- Mustapippuriroihetta
- ½ tl suolaa
- ½ dl vettä
Ensin jauhelihataikina
- Kuivat aineet sekoitetaan ja lisätään tilkka kermaa. Annetaan hetki vetäytyä. Kun seos on sopivan notkeata siin lisätään hirven jauheliha sekaan ja vaivataan tasaiseksi.
- Pyöritetään pieniä pullia ja paistetaan reilussa voi-öljy-seoksessa paistinpannulla.
- Valmiit pullat siirretään lautaselle
Sitten kastike
- Kaikki ainekset kattilaan ja annetaan poreilla jonkun aikaa (10 min). Maistetaan ja lisätään tarvittaessa mausteita.
- Lopuksi lihapullat kastikkeen sekaan
Lisukkeena käytin alkuperäisen ehdotuksen mukaisesti couscousia.
Vastaa