Jäikö jouluna ruokaa yli? Miten tuunaat yli jäänyttä ruokaa edelleen?
Olen aikaisemmin julkaissut joitakin hävikkiohjeita ja tässä vielä yksi siihen sarjaan lisää. Tänä vuonna laatikot olivat mitoitettuja hyvin ja ylijäämää ei syntynyt. Sensijaan rosollia oli jäämässä hyvä määrä, josta kannatti miettiä jotakin jatkojalostusta.
Ainekset
- rosollin jämät (minun rosollissani on mukana myös omenaa)
- herneiden jämät
- salaatin jämät
- loput perunat
- kermaa
- Koskenlaskijajuustoa
- kasvisliemikuutio
- 1/2 litraa vettä
- mustapippuria
- suolaa
- keiton päällä hieman smetanaa
Kaikki kattilaan ja hetken muhiminen. Ainekset ovat valmiiksi kypsiä, joten isoja keittoaikoja ei tarvitse. Sauvasekoittimella soseeksi ja siinä vaiheessa mukaan tilkka kermaa ja Koskenlaskijajuustoa. Mausteiden lisääminen oman maun mukaan.
Keiton kaverina oli vastapaistettu sämpylä.
tiima
Ihana 🙂
Meillä tuppaa jäämään kun se varsinainen rosollinsyöjä on jo omissa jouluissaan. Hyvää oli. Suosittelen kyllä.
Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra
Tässä on tosi hyvä resepti, kiitos!
Mulla tosin ei koskaan jää rosollista jämiä 😆. Pitää keksiä, mitä sinne keittoon voisi laittaa sen sijaan