Päivän ruokamaratonissa syntyi erilaisia kanaruokia. Tässä niistä yksi, joka ylsi julkaisutasolle ja menee muistiin tulevia aikoja varten.
Tarvitaan:
broilerinfileetä
suolaa
juustoraastetta
voita
kermaa
Rosmariinikastike:
parmesaanjuustoa
4 valkosipulinkynttä
1 ½ dl oliiviöljyä
tuoretta rosmariinia
chili
suolaa
Laitoin parmesaanijuuston, kuoritut valkosipulinkynnet, oliiviöljy, ja rosmariinin leikkuriin ja surrasin siitä tasaisen tahnan.
Tarkista maku. Joukkoon ripaus suolaa.
Nuijin hieman fileitä nyrkillä. Eipä ne paljon siitä muuttuneet.
Levitin fileille molemmin puolin rosmariinin tahnaa.
Pyörittelin palat juustoraasteessa.
Käänsin fileet kaksin kerroin ja paistoin kuumassa pannussa voissa molemmin puolin hieman väriä pintaan.
Siirsin kanapalat pataan ja lisäsin 2dl kermaa sekä lopun juustoraasteen. Kastike sai hautua liedellä pienellä lämmöllä.
Lisäksi sitten mistä tykkää.
Innoittajana toimi Hellapoliisi https://www.hellapoliisi.fi/broileri-ja-kanaruoat/rosmariinipestobroileria/
Vastaa