Netin syövereistä löysin ajatuksen kotipaistinpannulla tehdystä hiillostetusta kalasta. Pitihän sitä kokeilla.

Alkuun pari hyvän kokoista siikaa esille. Leikkasin suomustetut fileet annospaloihin ja nahkapuolelle tein muutaman viillon.

Siika

Kuumensin valurautapannuni hyvin kuumaksi ja laitoin suolaa pannun pohjan täyteen. Käytin karkeaa merisuolaa, mutta ehkä suolamyllyllä rouhittu hieman pienenpirakeinen olisi riittävä.
Fileet pannulle nahkapuoli alaspäin.

Suolaa pannulla

Paistumisen ajaksi peitin pannut leivinpaperilla ja laitoin päälle painon.

Paino

Painona käytin toista paistinpannua. Paino ehkäisee kalapalojen käpristymisen ja tasaisen paahtumisen suolapedillä.

Paistuneet kalat

Paistoin fileitä ehkä n. 3 min/puoli. Rapsuttelin pinnalta isot suolarakeet pois.

Ateria

Kalasta tuli mehukas ja maukas ilman sen kummempia mausteita. Lisäkkeenä oli tälläkertaa valkosipuliset kermaperunat ja keitettyjä porkkanoita.