Tänään käsittelyssä kaksi pientä siikaa.
Lisäksi tarvitsin:
tilliä
ruohosipulia
basilikaa
valkosipuli
suolaa
pippuria
voita
sitruuna
Alkuun fileroin siian ja leikkasin sen pituussuuntaan kahtia
Pakastimen kätköistä poimin tilliä ja ruohosipulia. Lisäksi yksi puolikas valkosipulin kynsi, jonka silppusin pieneksi sekä muutama basilikan lehti pienittynä. Lisäksi suolaa ja pippuria.
Sitruunan kuorta raastoin hieman joukkoon.
Tuoreet yrtit olisivat olleet varmasti parempia, mutta näin nyt tällä kertaa. Yrtit ja voin hieroin yhteen ja maustoin suolalla.
Fileet voitelin voiseoksella ja kiersin rullalle uuni vuokaan. Loput voit valmiiden rullien päälle.
Vuokan laitoin kuumaan uuniin 225 astetta ja noin 10 min tai kunnes kala on kypsää. Vuokan pohjalle hieman sitruunavettä.
Valelin pari kertaa syntyneellä liemellä kalat.
Kalan kaveriksi lautaselle päätyi sipuli-perunamuusi.
Vastaa