Parvekepuutarhan chilit polttelevat jo kummasti ja erilaisia chilimaustettuja ruokia tulee testattua. Tässä yksi joka pääsee jatkojalostukseen joskus tulevaisuudessa.
Ensiksi kasaan tarvikkeet
Kanaa jossakin muodossa
Kookoskerma
Inkivääri
Chili
Valkosipuli
Sipuli
Mango
Korianteri
Kanaliemi n. 1,5dl
Sitruuna tai lime
Curry
Kurkuma
Kalakastike
Soija
Öljyä
Voita
Ainekset pieniksi, sitruuna mehuksi.
Wokkipannuun tilkka öljyä ja kuullota valkosipuli, sipuli, chili, inkivääri öljyssä.
Lisää kuutioiksi pilkottu mango
Lisää sitten curry ja kurkuma. Jatka kuullotusta ja lisää sitruunan mehu sekä kookoskerma sekä kanaliemi. Anna kiehua hiljalleen.
Paista voissa (paistoin eilen öljyllä ruokaa ja sain siivota koko keittiön. Tänään siis voita ja vähemmän siivousta) Kanapalat niin että saavat hieman väriä pintaan.
Lisää pintapaistetut palat kastikkeeseen ja anna hautua vielä 5-10 min.
Mausta vielä kalakastikeella ja soijalla. Maista! Tarkista suolan tarve.
Lisää lopuksi pieneksi pilkotut korianterit.
Ja valmista tuli. Lisäkkeeksi valmistui taustalla riisiä.
Vastaa