Tiedätkö tunteen tai tilanteen kun jokin asia vaan pyörii mielessä, eikä siltä saa rauhaa. Minulla on ollut katkarapujen kanssa juuri tuollainen kamppailu mielessä. En edes pidä katkaravuista, silti on ollut tarve saada niitä. Nyt päätin käyttää niiden kanssa vähän enemmän suunnittelua ja valmistin kokonaisen ruuan teeman ympärillä.
Se kyllä kannatti ja kokeilu menee varmasti jatkoon. Joten nyt sitten ohjeen tallennusta.
Edellisenä päivänä tein valmiiksi valkosipuli-korianterivoita. Paino sanalla valkosipuli 😀 Klöntti voita, kourallinen korianteria ja yksi valkosipuli. Jälkimmäiset pieneksi leikkurilla ja voin kanssa sekaisin, vähän suolaa mukaan. Sitten vaan pötköksi ja kylmään.
Katkaravunpyrstöt olivat pakasteita, joten otin ne hyvissä ajoin sulamaan.
Sulamisen aikana pilkoin kesäkurpitsaa tikuiksi ja vihreää parsaa palasiksi.
Ainekset paistoin pannulla valkosipulivoi-öljy seoksessa muutaman minuutin melkein kypsäksi. Lisäsin lorauksen limen mehua.
Nostin paistokset lautaselle ja pannulle pääsi vuorostaan jättikatkaravun pyrstöt.
Nekin valmistiuvat valkosipulivoi-öljy seoksessa. Päälle ripottelin suolaa, mustapippuria, paprikarouhetta, chilijauhetta ja limen mehua.
Valmiit katkaravut nostelin edellisten paistosten päälle.
Kaunista ja valmista tuli. Lisukkeena oli vielä kesäperunalohkoja, joiden kastikkeessa oli öljyä, limen mehua (sitä tulikin nyt vähän joka paikkaan 😀 ), sinappia, persiljaa ja basilikaa sekä suolaa.
Hyvää tuli ja tehdään toistekin.
Poikkea myös toisessa blogissani Sinun hyvä elämä
tiima
Hyvää kyllä oli 🙂
Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra
Minä rakastan katkarapuja ja muita merenantimia. Joten tämä resepti menee heti kokeiluun. Kiitos!
tiima
Hyviä olivat. Täytyy tehdä toistelin.
Melissa Laitakari
Jättikset on ihan parasta. Muutama vuosi sitten en muuta syönytkään…Ne on tosi herkullisia ja nopea valmistaa.
tiima
Näin on, mauste tai kastike tekee paljon näissä.
Tyylimurun Tiina
Katkaravut ja jättikatkaravun pyrstöt kyllä uppoavat, nam. Mutta niissä tosiaan pitää olla tuollainen hyvä mausteseos👌