Jäikö joulusta yli perinteisiä laatikoita? Aikaisemmin jo hyödynsin lanttulaatikon rieskoiksi. Tänään oli vuorossa porkkana- ja perunaalaatikon jämät.
Tarvitaan:
- Laatikoiden jämiä
- 2-3 Kananmunaa
- Mausteita maun mukaan
- Tilkka kermaa
- Jauhoja tukevoittamaan taikinaa
- Voita/öljyä paistamiseen
Jämät kulhoon ja ainekset sekaisin.
Paistetaan pannulla keskilämmöllä. Käännetään ohuilla lastoilla molemmilta puolilta pihviä. Pysyy paremmin kasassa. Oikealla lettupannulla voi olla helpompi paistaa. Itse paistelin mökin kaapista löytyneellä isolla paistinpannulla.
Paistetaan kullanruskeaksi molemmilta puolilta.
Aurinkoiset pihvit maistuvat tuoreiden vihannesten tai vaikka tähteeksi jääneen sienisalaatin kanssa. Lusikallinen jotakin kastiketta sopii myös hyvin kaveriksi. Rosollin kastike tai sitten pelkkä Creme Fraice tms.
Hyvää tuli tästäkin
tiima
Niinpä, tänä vuonna tuunasin kaikesta jotakin muuta kahden päivän jälkeen.
Tyylimurun Tiina
Oi nams, herkullinen idea! Ainahan jotain laatikkoa tuppaa jäämään vähän yli.. Mielellään tuunaa kuin syö monta päivää samaa.