Pakastimesta pääsi käsittelyyn hirven jauheliha. Suunnitelmissa oli tehdä lihapyöryköitä. Niiden tekemisessä en ole mikään erityinen mestari, joten en tiennyt aloittaessani että tekisin jotakin erityisen maukasta. Sellaista nyt vaan sattui tulemaan, joten ohje talteen. Innoittajana tällä kertaa netin kätköistä löytynyt Hellapoliisin ohje

Pieniä hirven jauhelihasta paistettuja lihapullia punaisella lautasella

Ja näin se taipui kotikeittiössä:

  • 450 g hirven jauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 rlk kuivattua sipulirouhetta
  • 1 rlk kuivattua valkosipulirouhetta
  • 2 tl kuivattua minttua
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl kurkumaa
  • 0,5 dl kermaa
  • voi-öljy-seosta paistamiseen

Kastike:

  • 210 g Mutti tomaattmurskaa (pieni purkki, sopii hyvin kahden hengen talouteen)
  • 1 prk (2 dl) Kara kookosmaitoa
  • 1 rlk kuivattua valkosipulirouhetta
  • Chiliä maun mukaan
  • 2 tl juustokuminaa
  • Paprikarouhetta
  • Mustapippuriroihetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl vettä

Ensin jauhelihataikina

  1. Kuivat aineet sekoitetaan ja lisätään tilkka kermaa. Annetaan hetki vetäytyä. Kun seos on sopivan notkeata siin lisätään hirven jauheliha sekaan ja vaivataan tasaiseksi.
  2. Pyöritetään pieniä pullia ja paistetaan reilussa voi-öljy-seoksessa paistinpannulla.
  3. Valmiit pullat siirretään lautaselle

Sitten kastike

Kastiketta kattilassa ja sinne on lisätty lihapullat

  1. Kaikki ainekset kattilaan ja annetaan poreilla jonkun aikaa (10 min). Maistetaan ja lisätään tarvittaessa mausteita.
  2. Lopuksi lihapullat kastikkeen sekaan

Lisukkeena käytin alkuperäisen ehdotuksen mukaisesti couscousia.

Annos luhapullakastiketta ja couscousia lautasella. Lisänä salaattia, tomaattia ja kurkkusiivuja.