Laitetaanpa uudempi ja testattu ohje myös tänne.

Tänään mentiin näin 🙂

Ainekset

voi-oliiviöljy-seosta kuullottamiseen
¼ osa kaalia
4 keskikokoista sipulia
300g juuriselleriä
1,5 kg punajuuria
1 valkosipuli

2 chiliä
1/4 juuriselleriä
4 rkl tomaattipyreetä
luulientä tai kasvis- tai lihalientä kuutiosta
tuoretta sitruunatimjamia, muutama oksa
4 laakerinlehteä
suolaa ja pippuria
1dl  valkoviinietikkaa
paistettua/paahdettua pekonia ja smetanaa tarjoiluun

Pilkotut juurekset kulhossa

Pilkotut juurekset

Pilkoin kaikki ainekset pieniksi siivuiksi.

Selleri, sipuli ja chilit pienittynä kulhossa

Juurekset

Kuullotus voi/öljy seoksessa pienissä osissa ja kattilaan muhimaan luuliemen kanssa. Lisäsin vettä sen verran että juurekset juuri ja juuri peittyvät.

Juureksia voi-öljy seoksessa kuullottumassa kattilassa

Kuullotusta

Saavat muhia ainakin pari tuntia poreillen. Oman kokemuksen mukaa borssi vaan paranee ajan kanssa. Ja myös pakastamisen jälkeen, sillä tätä tulee tehtyä aina kerralla paljon.

Kaikki ainekset kattilassa muhimassa

Annetaan muhia

Käytössä tälle satsille on 4 litran kattila.

Pekoni paistumassa pannulla

Paistumassa

Pekonin paahdoin pannulla murusina. Osan muruista lisäsin kattilaan. Osa jäi koristeeksi smetanan kanssa tarjoiluun.

Ja hyvää tuli 🙂

Annos lautasella, borssin päällä pekonimuruja ja smetanaa

Annos