Pakastimeen on kertynyt lohen ja kirjolohen ruotoja päineen. Niitä on hyvä välillä käyttää pois.
Ruodot isoon kattilaan kiehumaan. Kun ruodoissa kiinni olevat lihat ovat kypsiä saa ne riivittyä nätisti irti. Minun fileoimistani kaloista tulee aina paljon riivittävää 😀
Tällä kertaa tein kalasaaliista pihvejä.
Lisäksi tarvittiin
- 3 kananmunaa
- kermaa
- sipulirouhetta
- mustapippuria
- suolaa
- kuivattua tilliä
- vehnän leseitä
- voita paistamiseen
Ensin sekoitetaan kanamunat, kerma ja kuivat mausteet sekä leseet. Leseiden tilalla voi olla myös korppujauhoja. Niitä vaan ei tässä taloudessa useinkaan ole saatavilla.
Lopuksi seos yhdistetään kalamurujen kanssa.
Paistetaan pannulla voissa. Käytin tänään lettupannua paistamiseen.
Helppoa ja sotkevaa. Itse sain siivota keittiön lattiasta kattoon tämän jälkeen. Olkaa te muut tarkempia.
Hyvää tuli ja tähän talouteen ainakin kahdelle aterialle.
Lopusta ruotokeitosta kannattaa keitellä vielä kalaliemet myöhempiä tarpeita ajatellen. itse tehty ruotoliemi on maukas lisä kokatessa. Ei tarvitse liemikuutioita 🙂
Vastaa