Kaivoin pakastimen kätköistä kalan fileoinnista jääneet roippeet. Minä kun fileoin niin ruodoista saa kyllä kalarikkaan keiton. Siispä ensin kalan ruodot kattilaan.
Mukaan porkkanaa ja sipulia sekä suolaa. Kalan lihojen kypsyttyä riivin ne irti ruodoista. Käyttämätön osa kalasta palasi takaisin kattilaan ja saa katkaan hautumista. Siitä saa hyvää ja maukasta kalalientä myöhempiin tarpeisiin.
Kalaa sain keittoon 350g.
Liemen hautuessa otetaan esille tarvittavat ainekset. Tällä kertaa näin:
- inkivääriä
- sitruunaruohoa
- tomaattia
- pari perunaa
- sipulia
- valkosipulia
- ruohosipulia
- tuoretta korianteria
- chili
- pakastekatkarapuja
- kookosmaitoa
- limen mehua
- kuivattuja limen lehtiä
- tomaattia
- kalakastiketta
- vettä 8dl
Vesi kiehumaan. Sekaan hieman toisessa kattilassa olevaa ja valmistuvaa kalalientä.
Paloittelin ainekset. Sipulit siivuiksi, chilin ja inkiväärin vähän isommiksi paloiksi ja perunat kuutioiksi. Pilkotut ainekset kattilaan. Saivat kiehua miedolla lämmöllä n. 5 min, jonka jälkeen kalat, tomaatit ja kookosmaito mukaan.
Mausteita omaan suuhun sopivasti. Kalakastikkeella ja säädin loppuja.
Lopuksi vasta katkaravut. Niitä ei ole hyvä keittää, muuttuvat sitkeiksi.
Ohje menee ehdottomasti jatkoon. Thaimaalastyylinen kala-katkarapukeitto kuuluu omaan makumaailmaan.
Ruokailun jälkeen on kalaliemi keittynyt tarpeeksi. Jäähdytetään ja laitetaan kertakäyttön riittäviin annoksiin pakastimeen. Sitten on taas mitä ottaa kun kaipaa omaa kalalientä.
Vastaa