Puutarhan satoa askartelin talteen tänään. Minttua on koko kesän ollut yli tarpeen. Keräsin siitä lähes kaiken ja laitoin kuivamaan. Kuivuneista jotakin myöhemmin.
Tänään vuorossa jonkinsortin chutney puutarhan yrteistä.
- Minttua iso kourallinen
- Korianteria iso kourallinen
- Inkivääriä n. kolmen sentin pala
- Sitruunamehua (tuore tai purkista)
- Ripaus sokeria maun mukaan
- Hippunen suolaa maun mukaan
- Chiliä maun mukaan, tänään Lemon Drop
Inkiväärin raastoin, chilin halkaisin ja poistin siemenet. Kaikki ainekset mausteineen sauvasekoittimeen.
Surauttelin mahdollisimman pieneksi. Maistelua ja maun tarkistusta.
Lopuksi purkkeihin. Säilyy muutamia päiviä hyvänä jääkaapissa. Pari osaa laitoin pieniin purkkeihin ja pakastin tulevia syksyisiä liharuokia ajatellen.
Jos pakastat lasipurkkiin, niin älä laita kantta tiiviisti kiinni! Pakastaa voi myös jääpalakuutioiksi. Monia asioita olen viime aikoina pakastanut niin, ja siirtänyt sitten pakastusrasiaan, josta on helppo ottaa käyttöön.
Vastaa