Syksyn kirsikkasato on taas käsillä. Kaverin puusta sain hyvän satsin hapankirsikkaa. Useampana vuonna olen tehnyt jouluglögin terästykseksi mausteista kirsikkalikööriä.
Kirsikat on hyvä huuhtoa ennen käsittelyä. Ovat kuitenkin olleet siellä puussa koko kesän.
Kivet saa kätevästi poistettua klemmarilla. Itse likööri ei välttämättä edellytä kivien poistoa, mutta mielestäni marjat mehustuvat paremmin kivettöminä.
Lisäksi käytin tänä vuonna lisäksi:
- kanelitankoja
- vanilijatankon
- kokonainen neilikka
- kokonainen anis
- ruokosokeria
- mantelilikööriä, Disaronno
- Bacardia
Aluksi mausteet ison purkin pohjalle.
Mausteiden päälle kerroksittain ruokosokeri ja kirsikat.
Kun purkki on lähes täysi niin muussasin marjoja perunanuijalla. Mehiustuminen pääsee alkuun. Annoin seoksen rauhassa mehustua pari tuntia.
Lopuksi mantelilikööriä ja Bacardia purkki täyteen. Sitten vaan heilutellaan aineksia sekaisin. Purkki kaappiin tekeytymään. Purkkia on hyvä ravistella vaikka päivittäin.
Likööri saa tekeytyä kaapissa kolmisen kuukautta, jonka jälkeen se pullotetaan ja laitetaan viileään odottamaan joulua. Palataan siihen sitten myöhemmin. Nyt on poika kaapissa kaikessa rauhassa 🙂
Vastaa