Iski tarve tehdä perinneruokaa. Tilliliha taitaa olla sellainen joka jakaa mielipiteet kahtia. Minä olen pitänyt aikanaan myös koulun tillilihasta 🙂
Siispä edellisenä päivänä nautapala pakastimesta sulamaan ja aamulla keittymään kaikessa rauhassa.
Lihan kypsyessä oli hyvää aikaa koota muut tarvittavat ainekset tälle päivälle.
- 1 porkkanaa
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 laakerinlehteä
- 10 kpl kokonaisia pippureita
- 2 tl itsetehtyä yrttisuolaa
Ainekset pieniksi ja lihan kanssa kypsymään ja antamaan makua liemelle.
Liha hautui kolmisen tuntia, jonka jälkeen otin sen jäähtymään.
Lihan jäähdyttyä pilkoin pienempiin palasiin. Varsinaisesti mitää kuutioita siitä ei saanu, mutta ehkä se ei haittaa.
Liemi siivilöidään kastiketta varten.
Kastikkeen tein näin:
- 2 rkl voita
- ripaus vehnäjauhoja
- siivilöityä lihan keitinlientä
- ripaus sokeria
- n. ½ tl valkopippuria
- lime-mehua tilkka
- etikkaa isompi tilkka
- kuivattua tilliä ja hieman pakastimesta edellisen kesän tillisatoa
Voi ja vehnäjauhot ensin tekeytymään. Täytyy varoa ruskistamista, jotta liemi pysyy kirkkaahkona.
Mausteet ja lihapalat sekaan ja hetki kypsentämistä.
Lisukkeeksi keitin perinteiseen tapaan perunoita. Itselläni hieman itse kasvatettua jalapenoa tuomassa tymäkkyyttä kokonaisuuteen.
Vastaa