Tänään syntyi kokeilevassa keittiössä mielenkiintoisia ja maukkaita kaalipihvejä uudesta kaalista.
Kaapista kaalin lisäksi sitä mitä sattuu olemaan ja voita.
Leikkasin kaalin parin sentin paksuisiksi ”pihveiksi” kaiken pohjaksi. Kaalia oli kaikkiaan 350g
Sipulit silpuksi. Puolikas jättisipulia ja 4 valkosipulin kynttä.
Voita reilusti, vaikka lähemmäs 100g
Voi kasariin ja sipulit voisulaan hautumaan.
Voisula-sipuliseosta kaalipihvien päälle ja uuniin 225 astetta ja puolisen tuntia. Sen jälkeen juustot päälle ja vielä uuniin n. 10 min. Mausteeksi päälle vielä suolaa ja mustapippurirouhetta.
Kaalipihvien kaverina uuniin päätyivät lämpiämään haukimurekepihvit. Hyvää yhdessä.
Annoksessa lisukkeena tomaattia ja salaattia sekä kesäperunan verran kirkasta perunasalaattia, jota syntyi edellisen päivän jäänteistä.
Chilin ystävänä olisin voinut laittaa kaalipihveihin mukaan tuoretta chiliä, mutta unohdin. Näitä teen vielä uudelleen.
Vastaa