Kokeilevassa keittiössä tänään käsittelyssä karitsan jauheliha. Selaisin monia reseptejä, mutta päädyin Krista Niiniharjun ragu-reseptin variointiin.
Tomaattia ja tuoretta chiliä löytyi vielä parvekepuutarhasta, vaikka marraskuuta jo eletään. Niitä hyödyntäen syntyi yllättävän maukas kastike. Lisukkeeksi laitoin nuudeleita, vaikka porkkanoiden vuoksi ruoka oli ihan sellaisenaan sopiva syötävä
Paahdetut tomaatit ja chilit:
tomaattia
kokonaisia chilejä
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
Kastike:
iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
6 porkkanaa
oliiviöljyä
400 g karitsan jauhelihaa
3 dl vettä
Mutti tomaattipyre purkki
valkoviinietikkaa
tuoretta chiliä
1 tl sokeria
suolaa maun mukaan
rouhittua mustapippuria
tuoretta timjamia
tuoretta rosmariinia
Tee ensin tomaait valmiiksi. Uuni 200 astetta. Puolita kirsikkatomaatit leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskota päälle oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunin ylätasolla noin 20 min.
Kuori ja hienonna sipulit. Suikaloi porkkanat ohuiksi tikuiksi. Kuullota sipuleita ja porkkanaa öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää jauheliha ja jatka paistamista.
Lisää joukkoon loput ainekset. Hauduta ilman kantta noin 10 minuuttia. Lisää tuore, hienonnettu timjami sekä rosmariini ja hauduta vielä hetki.
Lisää kastikkeen päälle uunissa paahdetut tomaatit.
Tarjoa lisänä vaikka nuudelia, perunaa tai riisiä oman mieltymyksen mukaan.
Vastaa