Pitkään on ollut suunnitteilla rakastamistani aineksista valmistettua kanaa. Joku vaan niin kiehtoo, kun ruuassa maistuu kirpeys, happamuus, makeus, suolaisuus ja tulisuus yhtenä tasapainoisena kokonaisuutena. Itämaisen keittiön perusmausteita löytyykin aina kotoa.
Näitä tarvittiin tänään:
- Kanaa
- Tuoretta inkivääriä
- Sipulia
- Valkosipulia
- Kesäkurpitsaa
- Kurkumaa, jauheena
- Paprikaa, jauheena
- Paprikaa, tuoreena
- Tomaattia
- Chiliä
- Öljyä
- Tuoretta korianteria
- Kookosmaitoa
- Sitruunaruohoa
- Limetin lehtiä
- Suolaa
- Hitunen ruokosokeria
- Limen mehua
- Kalakastiketta
Ainekset pilkotaanpieneksi, inkiväärin raastetaan karkealla terällä. Chiliksi valikoitui tällä kertaa Habanero Orange ja Hungarian Hot Wax.
Kanat pieneksi ja öljyyn paistumaan. Kun ne ovat kullanruskeita lisätään mukaan sipulit.
Loput pilkotut ainekset pannulle ja hetken aikaa saavat paistua. Kalakastike, sitruunamehu ja kuivat mausteet lisätään. Lopuksi sekaan kookosmaito tai -kerma. Suola tarkistetaan ja lisätään tarvittaessa.
Vastaa