Piti kokeilla hieman toisenlaista broiskua. Usein jätän marinoimatta, kun en varsinaisesti tykkää käsitellä kanaa raakana. Nyt kuitenkin marinadiin ja sitten uuniin valmistumaan.
Ja näin mentiin tänään.
- 1 dl sitruunanmehua
- 1/2 dl oliiviöljyä
- sitruunan kuorta raastettuna (taisi olla vajaa tl)
- kuivattua minttua
- tuoretta rosmariinia
- pari kuivattua limen lehteä
- kaksi hyppysellistä suolaa
- yksi hyppysellinen mustapippuria
Aineet sekaisin ja broilerin fileet marinadiin. Olivat reilun tunnin. Muista käännellä välillä niin tulee tasaisempi marinointi.
- lanttua
- porkkanaa
- sipulia
- valkosipulia
- perunaa
Marinointiajan loppupuolella kaadoin ylimääräisen nesteen juureksille. Fileet päälle ja loput nesteet.
Uuniin vajaa 200 astetta. Saivat kypsyä rauhassa noin tunnin. Pintaa en saanut broilerille aikaiseksi, joten ripottelin valmiin ruuan päälle hieman paprikarouhetta.
Hyvä ja raikas tuoksu tuli valmistuksen aikana. Muutenkin kokonaisuus yksinkertainen ja maukas. Broileri jäi mehukkaaksi.
Päälle vielä chilihilloa jota tuli tehtyä aikaisemmin.
Voi tehdä toistekin.
Vastaa