Kokeilussa tänään täytetyt chilit. Joskus olen ravintolassa tilannut vastaavia, jotka ovat olleet oikein maukkaita. Ei polttavan tulista, mutta timmiä silti. Nyt on aika kokeilla onnistuuko itse saamaan maukkaita uunichilejä.

Näitä tarvitaan:

  • chilejä
  • tuorejuustoa
  • katkarapuja
  • korianteria
  • limen mehua
  • öljyä
  • emmentaljuustoraastetta

Alkuun valitsin isoimmat lajikkeet käsittelyyn.

Isoja chilejä pöydällä

Chilit

Jalapenot soveltuvat oikein hyvin. Lisäksi mukaan pääsivät Lemon Drop ja Aji Cristal sekä tunnistamaton tuliaischili. Muutama pieni Habanero Orange piti laittaa kokeiluun.
Halkaistut ja puhdistetut jalapenot pöydällä

Halkaistut ja puhdistetut

Esikäsittelyssä siemenet pois ja mahdolliset valkoiset kiinnikkeet, jotka ovat niitä voimakkaimpia osia. Muista suojata kädet käsitellessäsi chilejä!

Halkaistut chilit paistinpannulla

Pannulla

Kypsytin halkaistuja chilejä öljyssä muutamia minuutteja. Palkoja kannattaa käännellä välillä niin kypsyminen on tasaisempaa. Chilien kypsyessä voi valmistaa niille sopivan täytteen.

Chilien täyteaineksia, tuorejuustoa ja katkarapuja leikkuulaudalla

Täytteen ainekset

Haluamasi tuorejuusto sopii ihan sinällään täytteeksi. Tälläkertaa laitoin isompiin mukaan myös katkarapu-korianteri-lime sekoitusta tuorejuuston kanssa.
Jos olisi ollut isompi satsi kyseessä niin täytetahnan olisi voinut tehdä koneellisesti. Nyt vaan rouheasti veitsellä vähän pilkkoen 😀
Täytettyjä chileja uunivuokassa

Uunivuokassa

Palkojen pohjalle ja päälle laitoin emmentalraastetta vähän.

Uunivuokan päällimmäisenä juustoraastetta

Valmis uuniin

Ja sitten ei kun uuniin grillivastuksen alle siksi aikaa että juusto sulaa.

Valmiit täytetyt chilut uunista tulleena

Valmista tuli

Hyvin toimi lisukkeena 🙂

Chiliannos lautasella, lihalisäke taustalla

Annos