Itsenäisyyspäivän ruokana oli siikapaistos kotimasesta siiasta.
Lisänä oli suppilovahveroita ja sipulia sekä keitettyä kananmunaa täytteenä.
Tarvittiin:
- siikafileitä
- suppilovahveroita
- sipulia
- keitettyjä kananmunia
- paprikaa
- smetanaa
- kermaa
- suolaa
- mustapippuria
- juustoraastetta
Näin tehtiin:
Siikafileistä irroitetaan nahat.
Suppilovahverot (omat oli kuivattuja, joita liotin puolisen tuntia vedessä) ja keitetyt kanamunat sekä pieneksi pilkotut sipulit yhdistetään ja maustetaan.
Lisätään muutama ruokalusikallinen smetanaa. Täyte maustetaan maun mukaan. Minulla oli käytössä yksinkertaiset mausteet eli suola ja mustapippurirouhe. Vakiomausteet omassa keittiössä.
Kalat kieritetään rullalle ja sieni-sipuli-muna seosta jokaisen rullan sisään.
Päälle laitoin vielä vähän parikasuikaleita.
Vuokaan lisätään tilkka kermaa ja päälle juustoraastetta.
Uuniin 200 astetta ja max. puolisen tuntia.
Lisukkeena oli uuni juureksia ja pannulla paistettua lehtikaali-valkosipulihässäkkää.
Hyvää tuli. Ehkä hieman rohkeampaa maustamista olisi voinut käyttää.
tiima
Siika on hieno kala. Usein se tulee laitettua vaan pannulle. Siksi on niin riemuissaan kun keksii jonkun uuden tavan laittaa sitä.
Nadine G
Siika on yksi mun lempikaloista, mutta tällaista reseptiä en tiennyt. Kuulostaa niin herkulliselta, että on pakko kokeilla itsekin.