Itsenäisyyspäivän päivällisellä oli erilaisia uusia kokeiluja. Yksi niistä oli mätimousse, jollaista en varsinaisesti ollut aikaisemmin tehnyt.
Lopputulos oli niin maukas, että laitetaan talteen. Mätiä oli iso rasiallinen, joten alkuun jännitti kuinka saadaan ylipäätään syödyksi kaikki. Huolta ei ollut. Hyvin upposi 😀
n.200 g siian mätiä
1-2 sipulia (nyt oli keltasipulia ja hopeasipulia käytössä)
1/2 dl ruohosipulia silputtuna
1 kananmuna (olisi voinut olla toinenkin)
1,5 dl vispikermaa
smetanaa
sitruunapippuria
sitruunamehua
Ohje oli helppo:
Sulata ja valuta mäti. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna ruohosipuli. Keitä kananmuna kovaksi kiehuvassa vedessä, kuori ja pieni munanleikkurilla pariin suuntaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kaikki ainekset varovasti keskenään. Tarkista suola ja mausteet.
Ja sitten vain nautitaan itselle sopivalla alustalla tai vaan lusikoimalla suoraan suuhun.