Tänään syntyi palapaistin lisukkeeksi perunasta ja maa-artisokasta muusi tai pyree, miten nyt vaan haluaa sen loppuvalmistella 😀
Tänään tarvitsin:
- Maa-artisokkaa
- Perunoita
- vettä
- suolaa
- kermaa
- voita
Perunoita ja maa-artisokkaa oli suurin piirtein saman verran. Kuorin mukulat ja laitoin samaan kattilaan kiehumaan. Keitinveteen meni hieman suolaa.
Keitin kypsäksi ja kaadoin hyvän keitinliemen viemäriin.
Muusasin mukulat sauvasekoittimella. Lisäsin kermaa ja voita. Kermaa sen verran, että tuotos notkistuu sopivaksi. Vajaa desi taisi mennä. Voita ihan reipas siivu. Maun tarkistus ja valmista tuli.
Muusi sopi oikein hyvin palapaistin makumaailmaan. Ehdottomasti jatkoon tämä kokeilu 🙂