Jäikö joulusta lanttulaatikkoa yli.
Voit hyödyntää sen tekemällä maukkaita rieskoja lisäämällä muutaman ainesosan. Näitä tein mökkiolosuhteissa kaikesta siitä mitä sattui kaapista löytymään.
Tarvitaan:
- Tähteeksi jäänyttä lanttulaatikkoa
- Maitoa ehkä desin verran
- Kauraryynejä tms mitä kaapista löytyy
- Jauhoja, jotakin sorttia
- Kananmuna
- Suolaa
- Voita tai muuta sopivaa rasvaa
Laatikonjämä kulhoon ja muut ainekset perään.
Sekoitetaan ja lisätään jauhoja sen verran, että taikina vähän jämäköityy.
Leivinpaperin päälle viisi taikinakekoa, jotka tasasin jauhotetuilla käsillä.
Pistellään haarukalla reikiä rieskoihin.
Pieni siivu voita päälle ja uuniin.
Uuniin n. 250 astetta ja aikaa meni vartin verran.
Hyvää tuli vaikka itse kokeilinkin.
Mitä sinä teet ylijääneille jouluruuille?