Kaupassa käteeni löysi Tofunkaltainen härkäpapuvalmiste palana. Uusia tuttavuuksia lähdetään aina kokeilemaan. Selasin erilaisia käyttötarkoituksia ja päädyin hieman tuunattuun curryyn.
Ruoka oli hyvää ja lisäksi sille keitin riisiä.
Mitä tarvitsin:
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 pkt Tofunkaltainen Valkosipuli ja yrtit
- 1 bataatti
- 4 tomaattia
- 1 varsi varsiselleriä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 paprika
- 1 purkki kookoskermaa + desin verran purkinhuuteluvettä
- Koskenlaskijajuustoa
- Oliiviöljyä paistamiseen
- Hieman chiliä 🙂
- Curryjauhetta
- Kurkumaa
- Korianteria
- Suolaa
- Lisukkeena riisiä
Miten tein
- Sipuli ja valkosipuli pilkotaan pieniksi kuutioiksi.
- Pannulle loraus oliiviöljyä.
- Tofunkaltainen murustetaan kuumalle pannulle käsin. Murenee mukavasti.
- Sekaan silputtu sipuli, valkosipuli kuullottumaan.
- Lisätään mausteet – curry ja kurkuma
- Lisätään pieniksi kuutioidut bataatti, paprika, varsisellerit, chili ja tomaatit.
- Lisätään mukaan tomaattipyre, kookoskerma sekä hieman Koskenlaskijajuustoa.
- Sekoitetaan ja tarkistetaan maku – lisätään tarvittaessa suolaa.
- Haudutetaan kannen alla 20-25 min. välillä sekoittaen. Jätä vähän suutuntumaa vihanneksiin.
- Silputtu korianteri valmiin tuotoksen päälle.
Keitä riisi curryn muhimisen aikana
Nauti 🙂