Onko pöydälläsi vähän jo nuutuneita sitruunoita tai appelsiineja? Niistä voi taikoa kesäkeittiössä mainiota hellepäivän juomaa. Keitä alkuun siirappi sitruunakuorista ja yrteistä. Lisää vesi tai kivennäisvesi. Tarjoile. Helppoa kuin mikä 🙂

Valmis juoma jalallisessa juomalasissa. Koristeena timjaminoksa ja puolukoita

Valmis juoma

Tarvitset:

Pari sitruunaa

Appelsiini

Timjamia pari-kolme oksaa

Sokeria 1/2 dl (oli itselleni vähän liikaa, eli puolet tuosta jatkoon)

Vettä 2dl 

Lisäksi:

Kivennäisvettä tai tavallista vettä  1l

jäitä

Valmistus:

1) Pese sitruunat ja kuori ulommainen keltainen osa käyttöön

2) Laita kuoret, vesi ja sokeri sekä timjami kattilaan

3) Keitä n. 5min ja anna jäähtyä

4) Purista sitruunoista ja appelsiinista mehu

5) Yhdistä nesteet ja anna hetken tekeytyä

6) Siivilöi liemi ja lisää vesi ja jääpalat ja nauti 

 

Sitruunankuoret ja timjami kattilassa

Ainekset kattilassa tekeytymässä