Tänään käsittelyyn pääsi porsaan ulkofileet. Jotakin tarjouslihaa marketin alelaarista.
Possu ei ole lempilihojani, joten taidot sen laittamiseen ovat jääneet vähäisiksi. Tänään sain possustani kelvollista ja maukasta, joten laitan tämänkin ohjeen talteen.
Porsaan ulkofilettä
sipulia
pekonia
kermaa
mausteita – rosepippuri, mustapippuri, kuivattuja yrttejä, suola, valkosipulijauhe
paistamiseen voita
Alkuun pienin sipulit ja pekonit (4 siivua) pieneksi
Paistoin lihasiivut valurautapannulla.
Kuullotin sipulin ja pekonin pannulla. Lisäsin tilkan vettä niin sain pannunpesuveden mukana aromit talteen.
Kumosin koko pannullisen lihojen päälle.
Lisäsin vajaa 2dl kermaa päälle. Koko komeus uuniin n. 150 astetta vajaaksi tunniksi.
Valmis paistos näytti ja tuoksui hyvältä.
Lisukkeeksi aikaisemmin yli jääneitä uunijuureksia wokattuna ja koristeeksi granaattiomenan siemeniä.
Possu pysyi kermassa hautuessaan mehevänä. Yleensä onnistun sen kuivaamaan – laitoin sitten miten tahansa.
Resepti menee jatkoon.
Vastaa