Tänään pääsi kokeiluun internetin ihmeellisestä maailmasta jauhelihatortillavarras. Epäilen vahvasti, että TicTocilla on ollut jotakin vaikuttajavoimaa mieheen joka halusi tätä lähteä kokeilemaan. Ehkä alkuperäistä innoittajaa ei ole saatu tarkalleen matkittua, mutta jotakin sinne päin. Jokatapauksessa ruoka oli oikein maukas yhteisen tekemisen tuotos.

Näitä tarvittiin:

  • tortillalättyjä
  • 700g sika-nauta jauhelihaa
  • kuivattuja yrttejä
  • mausteita
  • sinappia
  • soijaa
  • (suolaa)
  • 1 kananmuna
  • öljyä voitelemiseen

 

Ensiksi jauheliha maustumaan. Voi käyttää niitä lempimausteitaan jauhelihataikinassa. Meillä meni provencalea, paprikaa, mustapippuria, hieman savuaromia, soijaa, kuivattua sipulia, kuivattua valkosipulia. Lopuksi lisättiin yksi kananmuna, sillä ajatuksella että sitoo jauhelihaa. Voi hyvin jättää poiskin.

Tortillalätyt leikattiin neliön muotoon. Ylimääräiset jätettiin myöhempään hyötykäyttöön.

Jauhelihataikina painellaan ohueksi, tasaiseksi kerrokseksi tortillan päälle. Toistetaan niin kauan kuin jauhelihaa riittää. Viimeiseksi kerrokseksi tortillalevy.

Valmis pino leikattiin pienemmiksi paloiksi. Kaikkiaan tähän tuli 12 suurinpiirtein samankokoista pikkupalaa. Fileerausveitsi sopi meillä tähän tehtvään hyvin talouden teravimpänä veitsenä.

Palaset kiinnitettiin vartaaseen. Tuli heti paljon uskottavamman oloinen varras 😀

Paistaminen grillissä tai uunissa. Meillä ne menivät nyt uuniin. Sipaisin hieman öljyä pintaan toivoen että se ehkäisee tortillalättyjen palamisen paiston aikana. Uunissa nuo olivat n. reilu 1/2 tuntia 225-200 asteessa.

Uunissa kääntelin vartaat neljä kertaa, eli aina sivu kerrallaan tasaisen paiston varmistamiseksi.

Uunissa kypsyi samalla pari chiliä antamaan potkua ruokaan. Oikein hyvä ruoka oli. Päälle saivat syödessä hieman Koskenlaskija dippiä. Muuta kastiketta ei tehty tälläkertaa.

Annoksesta tuli neljä varrasta. Yhdelle ruokailijalle riitti kyllä se yksi yhdelle aterialle.