Ostin paikallisesta REKO-jakelusta punajuuria. Punajuuripihvit olivat olleet mielessäni jo jonkin aikaa. Varovaisesti ostin vain kilon, kun en ollut niitä aikaisemmin hankkinut. Jälleen kerran kävi juuri niin, kuten aina, kun päätän hankkia jotakin uutta tuotetta REKOsta. Oli aivan mainioita punajuuria. Raikkaita, syvän hyvän värisiä ja maukkaita. Edellisellä viikolla olin ostanut sipulia. Silloinkin kilon. Tällä viikolla ostin kaksi 😀
Vaan palataan niihin punajuuriin. Halusin tehdä punajuuripihvejä ja etsiskelin sopivia ohjeita netin syövereistä. Yhdistelin oman maun mukaan asioita ja valmistui kerrassaan erinomaisia pihvejä.
Näitä tarvitsin
- purkki kermaviiliä
- 1,5 dl korppujauhoja tai vastaavia
- 4 nyrkin kokoista punajuurta
- 1 iso peruna
- 3 kananmunaa (nekin REKOsta)
- 1,5 suolaa
- rouhittua mustapippuria
- tuoretta timjamia
- voita tai öljyä paistamiseen
- sipulia
Näin tein
- Kermaviili, korppujauho, suola, pippuri ja timjamin lehdet sekaisin kulhossa. Annetaan hetki levätä.
- Punajuuret ja peruna raasteeksi. Käytin raakoja raaka-aineita. Onnistuu varmaan etikkapunajuurestakin.
- 1 ja 2 vaiheet yhdistetään kulhossa.
- Lisätään kanamunat ja sekoitetaan hyvin.
- Lettupannu kuumenemaan, öljyä pannulle.
- Reilu lusikallinen punajuurimassaa / lettupaikka. Saa olla hieman paksumpikin eli 1-1.5cm
- Miedolla lämmöllä tulee parhaat pihvit.
- Pihvien jälkeen samalle pannulle pääsi paistumaan sipulirenkaat. Niihin laitoin myös hieman suolaa.
Hyviä tuli ja menee varmasti ohje jatkoon.
Punajuuripihvien lisukkeena oli Tomaatti-Mozzarellasalaattia, keitettyjä porkkanoita, ruusukaalia ja shimeji-sieniä.
Omalla lautasella oli vielä palanen sinihomejuustoa, joka mielestäni sopii kaikkiin punajuuriruokiin oikein hyvin.
Vastaa